Geweldloze communicatie

10 dagen ben ik ondergedompeld in een intensieve training in geweldloze communicatie. Geweldloze communicatie is een communicatiemethode ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Het is gebaseerd op de overtuiging dat alle mensen behoeften hebben, en dat conflicten ontstaan wanneer deze behoeften niet worden erkend of vervuld. Geweldloze communicatie richt zich op het creëren van empathie, begrip en verbinding tussen mensen, en biedt concrete tools en technieken om dit te bereiken.

Lees meer »

Het Nut van de Dut

Het nemen van een dutje worden gezien als een verspilling van tijd, maar niets is minder waar. Het nemen van een dutje kan veel voordelen bieden voor zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Laten we eens kijken naar het nut van een dutje en waarom het eigenlijk een waardevolle toevoeging kan zijn aan ons dagelijks leven.

Lees meer »

Meer rust in je hoofd

Het coachtraject omvat een intakegesprek, 2 coachgesprekken over Inzicht in Autisme, 4 coachgesprekken Rust bij Autisme en een evaluatiegesprek. Samen zijn dat 8 gesprekken van ongeveer een uur. De tijden en de locatie spreken we samen af. Hoewel de voorkeur altijd uitgaat naar een fysieke ontmoeting, heb ik ook ruime ervaring opgedaan met online coaching. Dus afstand en Corona maatregelen hoeven geen bezwaar te zijn.

Lees meer »

Energiegevers en energievreters

De energie die we als mens te verdelen hebben is vergelijkbaar met ieder apparaat dat draadloos werkt. Bijvoorbeeld onze mobiele telefoon. Het gaat een poos goed, daarna zakt de beschikbare energie onderuit en is het tijd om weer bij te laden.Met onze telefoon houden we dat goed in de gaten. Hoeveel stroom hebben we nog? 20%, dan moet de telefoon weer hoognodig aan de lading.

Lees meer »

De Tip van de Kip

Ik observeer graag mijn kippen. Het is ontzettend rustgevend en leuk om naar mijn dames en de twee heren te kijken. Het mooie van een kip, is dat een kip eigenlijk heel mindfull leeft. Ze is echt in het moment. Dat kunnen we van hanen niet zeggen. Hanen zijn altijd alert op gevaar, ze staan dus altijd aan om direct in actie te komen. Maar een kip gedraagt zich anders. Ze scharrelt wat, legt eens een ei, ligt wat te zonnen, neemt eens een stofbadje en af en toe geeft ze een kip op de kop die lager in de rangorde staat. Ze voelen zich er kiplekker bij en maken zich geen zorgen om wat er misschien morgen gaat komen of wat er gisteren gebeurd is. Zo brengen mijn dames de dag door. Als ze mij horen, rennen ze op een drafje naar me toe. Ik breng ze immers vaak wat lekkers. Ze zijn er dan als de kippen bij.

Lees meer »

Ook autisme gerelateerde burn-out?

'Ook autisme gerelateerde burn-out?', vroeg een oud-collega. Ik was direct getriggerd. Binnen mijn ICT werkzaamheden ben ik regelmatig in aanraking gekomen met mensen met autisme. En ook privé is dit me niet vreemd.En dan heb ik het niet over de Rainmans, maar over de gewone mens, die zichzelf staande houdt in onze maatschappij. En juist omdat ik er zo dikwijls mee in aanraking ben gekomen, triggerde de vraag direct. Want ineens was ik me maar al te zeer bewust van de uitdagingen waar iemand op dagelijkse basis mee te maken kan hebben en de stress die deze uitdagingen met zich mee brengt.

Lees meer »